Sevgili dostlar WD Nas cihazımda yüzlerce filmim var.
Playstation 4 cihazıma Plex kurup evin networkü üzerinden film izlemeye çalışıyorum. Ancak hangi videoya tıklarsam tıklayayım direkt “This server is not powerful enough to convert video” bu hatayı veriyor.
Halbuki playstation network e kablo ile bağlı diğer iphone, ipad gibi cihazlarım wifi üzerinden rahatlıkla videoları açıyor.
ps4 olabilecek en kötü plex oynatici diyebilirim. mkv icerigi her zaman cevirmeye (transcode) zorluyor ve buda islemci gücü gerektiriyor. Muhtemelen de Nas cihazinizda bu güc mevcut degil.
Iphone ipad gibi cihazlar en azindan videoyu direct stream olarak oynatabildigi icin ■■■ daha az islemci gucu gerektiriyor ve NAS cihaziniz bunu karsiladigi icin video takilmadan oynuyor.
emreunal merhaba,
Ben uzun süredir PC den ve Sony Bravia KD55X9005B 4k TV den plex uygulamasını kullanıyorum, türkçe altyazı karakter sorununu da senin verdiğin SRT2UTF8 plug-ins sayesinde çözüyorum.Desteklerin için tekrar teşekkür ederim.
Bugünlerde daha güçlü ve PC den bağımsız kullanmak adına senin de önerilerin doğrultusunda aldığım Nvidia Shield Pro 500GB 2017 Android TV cihazını kullanmaya çalışıyorum.Ancak cihazda yüklü Plex uygulaması PC deki gibi detaylı değil ve ben de Kodiyi Plex eklentisi ile kullanmaya çalışıyorum ki arayüzü daha güzel, salt Plex uyg. a göre.( daha sonra umarım Nvidia geliştirme yapar) Ancak altyazılarla ilgili sorunlarım var.
Öncelikle sormak istediğim, SRT2UTF-8 plug-ini Nvidia Android cihazda hangi klasöre yükleyeceğim, adres nedir?
Nvidia da PMS klasöründe plug-ins klasörü yok, log klasörü var ben de oraya attım ama çalışmadı ve oradaki klasörler delog uzantılı, bundle uzantılı değil. (Teknik olarak da bu konularda pek iyi değilim.)
Kodi plex-on kullanırken de kodinin karakter set seçeneği var ve onu türkçe yapıyorum , ancak aynı klasördeki harici türkçe altyazının türkçe karakterlerini düzeltmiyor, videoyu açtıktan sonra open.subtitles.org tan indirilen altyazıyı, türkçe karakter sorunu olmadan oynatıyor. Harici klasöre attığım yazının karakterlerini neden düzeltmiyor?
Yine Kodi Plex on da dizi oynatma açıyorum, open subtitles.org tan altyazı buluyor ancak altyazıyı en baştan yürütüyor, , yani senkron sorunu oluyor, örneğin the 100 dizisinde iki alt yazı buldu, ikisinde de aynı problem oldu?
Cevapların için teşekkür ederim.
Emre Bey merhaba;
benim sorunum evimdeki myclouddaki dosyalarımı plex görmesine rağmen oynatamıyor. ve sürekli"Bu sunucu video dönüştürme için yeterince güçlü değil." hatası veriyor. bunu tv den de bilgisayardan da açsam sorun değişmiyor. My Cloud serverimdaki filmlerimi nasıl açabilirim acaba
Eğer video transcode edilmek zorunda kalınıyorsa(İçeriği olduğundan daha düşük kalitede açıyor olabilirsiniz, oynatma cihazınız içeriği orjinal kalitede açsanız dahi o media formatını - containerını desteklemiyor olabilir, ya da desteklese dahi örneğin altyazı videoyu transcode’a zorluyor olabilir vb bir çok etmen ) sunucu cihazınız bu transcode işlemini gerçekleştirebilecek güce sahip değilse bu hatayı alırsınız.
MyCloud bu transcode yapabilecek güce sahip değil yani sizin durumunuzda.
Çözüm pc için çok basit. Web tarayıcı yerine plex media player(PMP) kurunuz, ayarlardan internet streaming qualityi original-maximum yapınız. PMP codec desteği tarayıcılar gibi sınırlı olmadığından içeriğinizin formatı ne olursa olsun(H265 4K olmadığı sürece) içeriği transcode etmeden direct play olarak oynatacaktır ve hata vermeyecektir.