W plex9 brakuje mi 2 rzeczy-amoze sa

W 9 zobaczylem ze w menu muzyka - iTunes nie ma mozliwosci wybierac po albumach. To mnie zmartwilo gdyz tylko ten tp wybierania peferuje. Druga rzecz to brak mozliwosci rozpoczecia filmu od momentu w ktorym sie go opuscilo.

Ta druga, rozpoczęcie filmu gdzie poprzednio się skończył, jest przecież. Jak wciśniesz play to pojawia się czy od ostatniego miejsca czy od początku. Tak jak było w wersji 8.

Ale nadal nie działa pobieranie danych o filmach z polskiego źródła (padło po tym jak filmweb.pl zmienił stronę) i w wersji 9 nie ma wsparcia jak na razie dla innych języków po a domyślnym (EN), no i dalej nie działają napisy w w wielu formatach - te napisy są strasznie upierdliwe, bo czasem muszę po prostu wyłączyć plexa żeby obejrzeć film w VLC - co wiąże się z tym, że muszę mieć podpiętą myszkę do miniaka cały czas. Idea nowej bazy danych bardzo mi się podoba ale to na razie tylko idea i ma wiele drobnych utrudnień;-).

Można ręcznie edytować informacje o filmie i dopisać własnoręcznie opis i inne dane np z filmweb.pl

Mam takie pytanko, do czego uzywacie tego Plexa, jak rozumiem po odpaleniu na kompie moge korzystac z zasobow kompa np. na smartfonie, ale czy jeszcze do czegos?

Ja używam do oglądania filmów na telewizorze LG

Ale jak masz to podlaczone ? komputer bezposrednio do tv?

Laptop i telewizor podpięte są kablem pod router

This topic was automatically closed 90 days after the last reply. New replies are no longer allowed.