Komunikat z serwera Plex: Wystąpił problem podczas odtwarzania tego elementu

Witam,
Od kliku dni mam problem z odtwarzaniem niektórych filmów - są to pliki MKV.
Wydaje mi się że zrobiłem update do najnowszej wersji Plex serwera…
Podczas uruchamiania filmu mam komunikat: Wystąpił problem podczas odtwarzania tego elementu.
Znalazłem podobny watek tu na forum ale tam problemem był brak miejsca na dysku - u mnie ten problem nie występuje bo na dysku mam około 1TB wolnego miejsca a problem jest.
Jeszcze klika dni temu te filmy się odtwarzały, teraz Plex pyta mnie czy odtworzyć od początku czy też kontynuować od którejś tam minuty - wybieram żeby kontynuował odtwarzanie i kicha…
Log z Plex Media Server w załączeniu
Serwer postawiony na serwerze HP ProLiant MicroServer Gen8 , CPU to E3-1220 v2, 8GB RAM więc sprzętowo jest OK tym bardziej, że jeszcze nie dawno problemów nie było.
Dodatkowo zauważyłem że na TV Philipsa z androidem podpiętym do sieci domowej po kablu 1GB mam problemy z dekodowaniem treści - na TV mam komunikaty, że łącze mam za wolne…
Inny Player np Archos Video Player czy VLC lub Kodi nie ma tych problemów na TV
Wchodząc w sieć z poziomu TV widze serwer Plexa i jak wejdę po sieci poza aplikacją playera Plexa to filmy idą bez problemów.
Z góry dziękuję za wszelka pomoc.
Smutu

Dodam jeszcze że te problemy z komunikatem: Wystąpił problem podczas odtwarzania tego elementu są kiedy uruchamiam film przez przeglądarkę , kiedy odpalam Playera Plex wszystko chodzi…
Ale kilka dni temu również przez przeglądarkę nie było problemów…

Ponieważ nie wiem jak edytować tu posty jestem zmuszony napisać kolejnego…
Przeglądarka gdzie wyskakuje ten komunikat to Chrome.
W IE i Edge kręci się tylko kółeczko, nie ma żadnego komunikatu…