Mam problem z napisami do serialu, ale tylko dla kilku odcinków...
Wszystkie napisy pobrane przez napiprojekt w formacie .txt
Zobaczyłem, że jak wszedłem na serwerze w dany odcinek (w którym wyświetlają się napisy) to było:
Dane o filmie - czyli reżyser, scenariusz itp.
Dźwięk, Napisy
Jak wszedłem w odcinek (w którym nie wyświetlają się napisy) to było:
Dane o filmie, dźwięk.
z tego co mi się wydaje, plex nie zawsze daje sobie radę z napisami w formacie .txt
znacznie lepiej daje sobie radę z .srt
ja mam osobiście skonfigurowany napiprojekt by zawsze ściągał napisy w tym formacie - i zawsze działają!
upewnij się też że nazwa pliku z napisami jest taka sama jak pliku wideo
jeśli chodzi o oryginalne pytanie, to nie, parametry filmu nie mają znaczenia z jednym wyjątkiem!!!
jeśli w ustawieniach Języka w PLEXie masz zaznaczone Subtitle mode jako Manually Selected albo Show with foreign audio i w pliku z napisami znajduje się tag językowy (pl / en / fr...) to możliwe jest że PLEX nie wyświetli ich automatycznie
najprościej to sprawdzić ustawiając napisy w tryb manualny a potem na stronie odcinka sprawdź czy masz do wyboru napisy. jeśli nie, to najprawdopodobniej jest to problem z samymi napisami i zalecam ściągnięcie wersji srt (albo konwersję)
Powyżej moje ustawienia w Napiprojekt. Dodatkowo, ponieważ używam systemu w języku angielskim, w Panelu Kontrolnym w Opcjach regionalnych, w zakładce Administracja mam ustawione Polski dla znaków non-Unicode, to często pomaga gdy w napisach pojawiają się "krzaczki".
Co do moich urządzeń, to... głównie używam Aplikacji PLEX na Android TV box, no i oczywiście w przeglądarce. W teorii wszędzie powinny działać tak samo, bo są dodawane przez serwer a nie klientów.