Po włączeniu napisów film się nie odtwarza

Witam,
Mam problem z odtworzeniem filmu z napisami. Korzystałem z tej instrukcji:

Chodzi o serial. Wg powyższego w Agentach TV Show ustawiłem Local Media Assets jako zaznaczone i na górze listy. Odświerzyłem bibliotekę (refresch all). Pliki mają takie nazwy:
Code Black - S01E01 - Pilot.mp4
Code Black - S01E01 - Pilot.pl.srt

Gdy wchodzę w kliencie w ten odcinek i dalej w ustawienia widzę, że mogę dodać polskie napisy. Gdy je zaznaczę i kliknę start filmu pojawia się pierwsza klatka filmu, po czym się zatrzymuje i chwilę “myśli” (kręci się kółeczko na środku), po czym zatrzymuje materiał i pyta czy odtworzyć kolejny odcinek. Gdy wyłącze napisy film odtwarza się bez problemu.
Napisy pobierałem z serwisu napisy24.pl jako SubRip (UTF-8).

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i go rozwiązał? Z góry dziękuję za wszelką pomoc :slight_smile:

@michalborowczyk
Miałem już tak kiedyś jak ściągałem mp4. Problem jest ze zripowanym materiałem, coś z kodowaniem. Niestety nic nie pomagało, musiałem to przepuścić przez jakiś swój program do ripowania i konwertowania materiałów video i dopiero zaczęło mi to śmigać na plexie. Ja innego rozwiązania nie znalazłem, ale może ktoś coś wie więcej niż ja :slight_smile:

@patrick-irl
A przez jaki program i do jakiego formatu ripowałeś?

Ja używam programu: iSkysoft Video Converter Ultimate. Ripowałem też do mp4, tylko go przepuściłem przez ten program na urządzenia apple, bez zmiany żadnych innych właściwości, ta sama jakość, bitrate itp. i jak wrzuciłem na plexa poszło bez problemu.

Uuuu. Drogi ten iSkysoft Video Converter Ultimate :frowning: Znalazłem HandBrake. Spróbuje tego. Niby można nim także wtopić napisy w film także wtedy problem by zniknął na pewno :slight_smile:

U mnie nie była to wina napisów tylko samego pliku video - ale problem był ten sam, leciała jedna klatka, potem było ładowanie i następny plik. Ale spróbuj. Powodzenia.

Doszedłem do wniosku, że skoro i tak musiałbym przepuścić plik przez program to już wklejam napisy na stałe :wink:
Co do programu jaki znalazłem (HandBrake) to serio polecam. Można tworzyć kolejkę konwersji i całkiem przyjemnie działa :slight_smile:

Pozdrawiam serdecznie :slight_smile:

@michalborowczyk mój program też ma kolejke itp… ja polecam swój ale jak kto woli. Ważne że podziałało :slight_smile: Pozdrawiam