PLEX TV LG - odtwarzane video zacina się.

Witam,
posiadam NAS model Synology DS 214play na którym zainstalowany jest Plex. Podłączony jest TV LG tutaj również zainstalowany jest Plex. Zauważyłem że podczas oglądania filmów przerywa na chwilę myśli kilka sekund i leci dalej. Dzieje się tak różnie co 5 - 10 min.
Gdzie szukać problemu i jak zaradzić ?

Po kablu po wifi ? choć u mnie po wifi idzie bez problemu sprawdź obciążenie procesora podczas odtwarzania czy dochodzi do 100 % zmień jakość na w ustawieniach np 8mb 1080

Podłączone kablem, procesor dochodzi do 100 %.

Zmieniłem na Auto / 8mb1080 i inne nic to nie daje. Co kilka kilkanaście minut zacina pokazują się 3 kropli i leci dalej.

Czyli transkoder obciąża procesor jak masz ramu dużo to ustaw w opcjach tanskodowania na folder /temp jeśli mało ramu sprubuj założyć nowy folder i ustaw transkodowanie nowy folder oczywiście przypisz do foldera odpowiednie uprawnienia jeśli pojawi się błąd transkodera sprubuj także odtwarzać bezpośrednio w ustawieniach LG plex zaznacz ptaszki a ogulnie ogłodssz z swojego serwera czy od znajomego to też ważne jeśli nie daje rady sprubuj także dać dysk zewnętrzny USB 3.0 i także tam załóż katalog transkodowania. Jeśli wszelkie opcje nie dały skutku to ostatnia jest dodanie do systemu dysku SSD lub zmiana serwera. Bo procek się dławi jak co pisz może mi coś wpadnie jeszcze do glowy

Daj znać czy się udało

Dzięki #mbalsam mi pomogło :slight_smile: wiesz może tylko jak ustawić, aby obraz był zawsze na cały ekran 16:9 ? bo jest panorama za każdym razem…

lepiej ustawić transkodowanie na /temp (czyli RAM) czy na osobny dysk SSD?