Przeniesienie filmu do seriali

Mam problem. Automatyczne skanowanie nie wykryło mi serialu i wrzuciło 8 odcinków jako oddzielne filmy.
Próbowałem już chyba wszystkiego ale za ch… nie wiem jak to przenieść. W bazie nie znajduje mi serialu. Ale jak wchodzę na stronę to jest: The End of the F***ing World (TV Series 2017-2019) — The Movie Database (TMDB)

Z ciekawostek pierwszy sezon tego serialu załadował mi się prawidłowo.

I jeszcze jedna ciekawostka.
Wrzuciłem 5 sezonów Peaky Blinders. Wszytko ładnie poukładał poza odcinkiem 4 i 6 z 4 sezonu, które nie wiedzieć czego przypisał jako 3 senon Belfra?!

Dlaczego serial dodales do katalogu filmów? Jak chcesz zeby plex ci to uporządkował jako serial jak masz w grupie filmy?

Co do Peaky robisz folder główny np.
“Seriale” w nim robisz folder “Peaky Blinders” a w nim najlepiej podziel odcinki do folderów np: Sezon 1, Sezon 2, Sezon 3, Sezon 4 i wrzuć tam poszczególne odcinki.
Wiem ze plex nieraz sam potrafi rozróżnić po nazwach ale czasem nie i lepiej utrzymać porządek i wtedy nie ma problemu.

Chodzi o to, że wszystko mam w jednym katalogu (seriale i filmy- tak jak ściągam).
Do tej pory plex sam ładnie to dzielił

Szukałem rozwiązania bez zmian struktury katalogów (seedowanie przestanie działać)

Filmy i seriale muszą być w oddzielnych folderach. Przy tworzeniu biblioteki należy poprawnie oznaczyć, czy to są seriale, czy filmy.

This topic was automatically closed 90 days after the last reply. New replies are no longer allowed.