If you have not already, we suggest setting your Plex username to something else rather than email which is displayed on your posts in forum. You can change the username at https://app.plex.tv/desktop#!/account
Welcome to our forums! Please take a few moments to read through our Community Guidelines (also conveniently linked in the header at the top of each page). There, you'll find guidelines on conduct, tips on getting the help you may be searching for, and more!

Local Media Assets Ignored?

niallobrniallobr Posts: 149Members, Plex Pass Plex Pass
edited March 24 in NVIDIA SHIELD

Has anyone updated to PMS Version 1.12.1.4885 and noticed local media assets are not being used when set as first agent?

Just added this movie to my library:

You can see the local artwork is not being chosen automatically:

Here's how the agent looks (local assets first):

Here's how the files look:

I don't think I'm doing anything different to before? I've recently started grabbing artwork like moviename.jpg moviename-fanart.jpg for my collections but even without that artwork present the same thing happens after metadata refresh.

Server: Custom NAS w/ Docker | Intel Core i7-8700K | 38TB

Client: Shield TV | Xbox One S

Remote: Logitech Harmony Elite

Answers

  • kyuuukyuuu Posts: 5Members, Plex Pass Plex Pass

    +1 I have same issue after updated to 1.12.1.4885

  • niallobrniallobr Posts: 149Members, Plex Pass Plex Pass
    edited April 1

    Good to know I'm not alone! No sign of any update yet. Not sure if this affects all PMS or just the SHIELD version.

    Server: Custom NAS w/ Docker | Intel Core i7-8700K | 38TB

    Client: Shield TV | Xbox One S

    Remote: Logitech Harmony Elite

  • kyuuukyuuu Posts: 5Members, Plex Pass Plex Pass
    edited April 2

    @niallobr said:
    Good to know I'm not alone! No sign of any update yet. Not sure if this affects all PMS or just the SHIELD version.

    Yeah it is Shield version PMS causing this problem. I installed another PMS on my Synology ds916+ for test, which is the same version(1.12.1.4885) and it has no problem loading local media assets. Hope this will be fixed soon. I have customized posters for every contents I have(about 600 movies and 120 TV shows) and that's way far more than I can change posters manually one by one.

  • niallobrniallobr Posts: 149Members, Plex Pass Plex Pass
    edited April 2

    Yeah I’m in the exact same boat with the customised artwork, I probably only noticed this because of my obsession with updating the artwork for every new movie!

    Tagging @gbooker02 and @Chris C for visibility, happy to provide logs if I can.

    Server: Custom NAS w/ Docker | Intel Core i7-8700K | 38TB

    Client: Shield TV | Xbox One S

    Remote: Logitech Harmony Elite

  • niallobrniallobr Posts: 149Members, Plex Pass Plex Pass

    Still happening on the latest server version (Version 1.12.2.4929)

    @gbooker02 @Chris C any help would be appreciated.

    Server: Custom NAS w/ Docker | Intel Core i7-8700K | 38TB

    Client: Shield TV | Xbox One S

    Remote: Logitech Harmony Elite

  • Nicola HinssenNicola Hinssen Posts: 5Members, Plex Pass Plex Pass

    Ah luckily I'm not alone, same problem here on 1.12.3.4973

  • niallobrniallobr Posts: 149Members, Plex Pass Plex Pass

    It sucks. I've just moved my server from the Shield to a new custom build but still had the issue on the latest update to the Shield. I'll still keep an eye on this thread and mark this as answered if/when we do get a solution.

    It looks like the devs are currently either not aware of it or it's not high priority for them. Hopefully it gets some love soon.

    Server: Custom NAS w/ Docker | Intel Core i7-8700K | 38TB

    Client: Shield TV | Xbox One S

    Remote: Logitech Harmony Elite

  • LuvmyriiLuvmyrii Posts: 1Members

    when is this going to be fixed? :(

  • Nicola HinssenNicola Hinssen Posts: 5Members, Plex Pass Plex Pass

    Version 1.13.0.5023, still no fix.

  • StrawwmannStrawwmann Posts: 2Members, Plex Pass Plex Pass

    +1, still no fix
    I'm having the same issue with Plex server scanning my music collection.
    I've tried creating numerous small dummy music collections that follow Plex's prescribed schemas and suggested solutions from other users in forum posts, all without success.
    The plex scanner finds the cover art assets (you can see and apply them manually when you edit, as for OP) but does not display them automatically as it should.

    Unfortunately from searching the forum posts this is an intermitent problem that keeps recurring between updates.
    A pity that the back end server for Plex is still in such an early and buggy state of development, because the front-end looks quite nice if could just access the server collections properly.

  • Nicola HinssenNicola Hinssen Posts: 5Members, Plex Pass Plex Pass

    Yep, it's a real deal breaker. I spent endless hours on writing scripts so all my music (20.000+ songs) is being tagged automatically following the ID3 specs, including cover art. So it sucks that all the hard work doesn't come to it's right. Of course there are alternatives for Plex like Emby, but I bought the Shield specifically to fungate as media server with Plex.

  • kyuuukyuuu Posts: 5Members, Plex Pass Plex Pass

    This is such a bummer. I also have a music library which contains 600+ artists, 1500+ albums, all of them don't pick local media assets like album covers(separated jpg files and embedded cover arts too) and backgrounds(fanarts). There's no way to set these assets manually since library is HUGE. How come Plex devs don't fix this?

  • ASiDiEASiDiE Posts: 86Members, Plex Pass Plex Pass

    SIGH.... this is a bummer as well.. They just updated the shield to put the database on a expanded Media so I did this and created whole new set up. With 4500 albums... this BLOWS hard. I remote into my PC while I am at work and spend 6 hours a day just clicking! Probably get fired!!! thanks PLEX ;)

    But yea... this needs to be fixed.

Sign In or Register to comment.