Plex-Odtwarza tylko filmy w formacie mpeg 4

Mam problem na tv nie odtwarza mi filmów w avi czy mkv .Filmy na komputerze normalnie działają i przez inny program też się otwierają.Wie ktoś w czym może tkwić problem ?

Tak więc servera nie mam wszystko puszczam z komputera (win 8) jak będzie chodziło to chciałbym dokupić NASa. Telewizor to Panasonic TX-42AS650 a obsługiwane formaty niżej  .W  ustawianiach plexa wszystko jest domyślnie . Zmieniłem tylko w transkodowaniu aby używał całej mocy komputera. Mała poprawka plex  otwiera wszystkie mkv  i żadnych avi a mp4 nie które .
Pobrałem inny program ps3 media server i otwiera prawie wszystko.Nie otwiera nie których plików w formacie avi 
Obsługiwane formaty: AVCHD 3D/Progresywny, SD-VIDEO/AVI/MKV/WMV/MP4/M4v/FLV/3GPP/VRO/VOB/TS/PS,
 MP3/AAC/WMA Pro/FLAC/Apple Lossless/WAV, JPEG/MPO
Daje dane techniczne filmów  te po lewo działają .Po lewo avi  przez ps3 działa ten po prawo nie  a  przez plex w ogóle żaden .Ten mp4 po lewo działa w przez plex i ps3 ten po prawo nie działa tylko przez plex 

Hej,

Czy możesz trochę dokładniej opisać konfigurację?

Na komputerze masz serwer Plex tak?

Na tv - program? który łączy się z serwerem?

Z tego co kojarzę, to jeżeli dany odbiornik nie otwiera formatu w którym jest plik - to powinno rozpocząć się transkodowanie.. co w przypadku jeżeli serwer jest wolny może trochę potrwać...

Mam pliki w różnych formatach mkv, avi, mp4 itd.. wszystko chodzi bez żadnego problemu.. TV - Samsung.

Tak na komputerze zainstalowany server plex i dodane filmy z komputera , które udostępniam. W telewizorze wchodzę w serwer medialny i wybieram plex  a następnie jakiś film .Telewizor podpięty do routera skrętką a prędkość internetu 10Mb.Nie rozumiem bo te filmy są w mp4 i dlaczego jeden od razu odpala a w tym 2 pisze że nie obsługiwany 

Możliwe jest, że film jest uszkodzony i poprostu nie chce się otworzyć.

Spróbuj ściągnąć inną wersję, lub poszukaj czy da i jak się da go naprawić.

Filmy avi na linuxie da się naprawić z "mencoder -forceidx -oac copy -ovc copy". Nie wiem czy działa z mp4, ale napewno filmy mp4 plex otwiera poprawnie (jeśli działają)

This topic was automatically closed 90 days after the last reply. New replies are no longer allowed.